Kérdése van? Hívjon minket! +36203686368

Bio porcukor nádcukorból 500g
Bio porcukor nádcukorból 500g
1 069 Ft

Bio porcukor nádcukorból 500g

Különleges íz. Természetes eredetű cukor.

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez.

Összetevők: nádcukor*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 98 g
- amelyből cukor: 98 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g

Származási ország: India.
1 069 Ft
Egységár: 2,14 Ft/g
Adatok
Cikkszám
5999559310836
Tömeg
500 g/db