Részletek
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Elkészítés: a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal. 1-2 perc után fogyasztásra kész. Használható natúr, zöldséges, gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
A termék erős, jellegzetes illattal bír, ami a zacskóból való kiöntés után pár perccel elillan!
Összetevők: extrudált köles*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1588 kJ / 383 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 84 g
- amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 7,8 g
Só: <0,01 g
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország