Kíméletes, - vitamin megőrző - eljárással készült, gyümölcsdarabos állagú lekvár.
Hozzáadott cukrot 15%-ban tartalmaz.
Összetevők: erdei fekete áfonya, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült
(60 g fekete áfonya 25 g alma)
összes cukortartalom: 25 g / 100 g
Napfénytől védve tárolandó!
Felbontás után hűtve tárolandó!
A fekete áfonya lekvár pikáns íze miatt kedvelt, amely mind a deszertekhez, mind pedig a húsokhoz kivételes élményt nyújt. A népi gyógyászatban temérdek jótékony hatását tartják számon, amelyről bővebben írunk is a termék alatt. A lekvárt kíméletes eljárással készítjük, ügyelve arra, hogy a sok vitaminok és ásványi anyagok (pl. A-, B1-, C-, D-vitamin, vas, magnézium, kalcium, mangán, cink, kén, foszfor) benne maradjanak.
Tudtad, hogy a népi hagyomány szerint a fekete áfonya magas A-vitamin és karotinoid tartalma miatt alkalmas farkasvakság, szemideg- és érgyulladás ellen. Állítólag tudományosan elfogadott szív és érrendszeri betegségek gyógyítására is.
Az egyik legbiztosabb gyógyszer a szívszélhűdés elkerülésére, gyógyítására vagy egyéb szívbetegségekre az áfonyaszörp. Gyógyító erejét kimagasló káliumtartalmának köszönheti. Jelentős C-vitamin, anticionid és antioxidáns tartalma miatt megelőző hatása van a rák, az érrendszeri betegségek és a Parkinson-kór ellen. Kiváló stresszoldó, szíverősítő, érfalak rugalmasságát fokozó. Az áfonya lassítja az öregedést, segít megoldani az emlékezési problémákat, jó a húgyúti fertőzések ellen. Jó hatással van a látásra, cukorbetegségre. A népi gyógyításban fekete inzulinnak is nevezik. Tartalmaz flavonoidokat, karotint, tannint. Fog- és csonterősítő, immunerősítő. Csökkenti a koleszterinszintet is. Életsíti a látást.