Összetevők:
Cortido (lila káposzta, sárgarépa, lila hagyma, fokhagyma, oregáno, chili)
Immunrendszerünk 70%-a a bélflóránknak köszönhető, melyet a fermentált zöldségek és levek nagyszerűen támogatnak. Müller Ildi savanyúságai enyhülést jelentenek a gyomornak és erős bástyái az immunrendszernek. Ja, „mellesleg" finomak is.
A termékeinkben tisztasón és tisztított vízen kívűl semmilyen adalékanyag, erjedésgátló tartósítószer nincs és nem is hőkezelt, ezért felbontás előtt is hűtőben szükséges mindet tárolni.
Müller Ildikó családi gazdaságában termelik a hozzávalót, bio minősítésünk nincs, de gazdaságukban csak biogazdálkodásban ajánlott növényvédőszereket alkalmazunk, amiket legtöbbször maguk készítenek (csalán, tormalevél, kamilla, zsurló stb.)
Előfordul, hogy az üvegek kinyitásakor pezsgést vagy a beltartalom intenzív kicsordulását tapasztaljuk. Ez nem a MEGROMLÁS és MEGFORRÁS jele, hanem a tejsavbaktériumok tevékenységéből adódik, mert nincsenek lefojtva semmilyen erjedésgátlóval és adalékanyaggal. A tejsavbaktériumok szaporodásuk során szénsavat termelnek, ebből következik a kicsit “szúrós” íz és a túlnyomás az üvegekben. Az üvegeket igyekszem csurig tölteni, hogy ne maradhasson benne levegő, így tartható el biztonságosan. Ez a jelenség ritkábban, de előfordulhat abban az esetben is, ha hűtőben tároljuk. Amint kiveszünk valamennyit az üvegből, lecsitul ez a folyamat. Az erjedés a hűtőben sem áll le, csak nagyon lassan, alacsonyabb szinten folyik tovább. Ezért ízváltozás is tapasztalható. Ha azt látjuk, hogy a zárófedél kicsit púpos, akkor tegyük egy tálcára az üveget kinyitás előtt, az esetlegesen kicsorduló tartalmat is el lehet fogyasztani.
FONTOS! felbontás előtt is hűtőben szükséges tárolni!