A bio kakaó amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. A kakaóbab extrém magas vitamin és ásványi anyag tartalmú szuperélelmiszer. A kakaó elsőszámú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat. A kakaóbabból készített csokoládé fogyasztása serkenti az endorfin kiválasztását, így javítja a közérzetet. Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható. Az aztékok és maják fizetőeszközként is használták.
Ásványi anyag tartalma: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz
Vitaminok: A, B1, B2, B6, B12, D, E
Jótékony hatással van: gyomorproblémák, fáradtság, köhögés, szív-és érrendszeri problémák
Felhasználási javaslat
kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes ízharmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.
A kakaóbab töretet adhatjuk a reggeli zabkásához, de használhatjuk süteményekhez, palacsintához, kekszekhez, gofrihoz, turmixokhoz.
Tápanyagtartalom 100g-ban
Kalória (kJ / kcal) 1198 kJ/ 286 kcal
Fehérje (g / 100g) 24,81 g
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 19,56 g/ 0 g
Zsír/Telített zsír (g / 100g) 12 g/ 7,07 g
Rost (g / 100g) 28,8 g
Nátrium (mg / 100g) 32 mg