Összetevők:
kínai kel, jégcsapretek, sárgarépa, vörös hagyma, gyömbér
A világ egyik legegészségesebb ételének tartott finomságot, mely önmagában is fantasztikus, különféle füszerekkel több száz verzióban készítik évszázadok óta. Hiszed vagy sem, Szöulban létezik egy Kimchi Múzeum, ahol közel 200 változatával ismerkedhetsz, sőt, meg is kóstolhatsz néhányat. Dél-Koreában saját világnapja van: november 22., vagyis jövő szerda. Ildi Kimchije nem teljesen hasonlítható az eredetihez, se chili, se halszósz nincs benne, 5 összetevőt tartalmaz: a kihagyhatatlan kínai kelt, sárgarépát, jégcsapretket, hagymát és egy kis gyömbért.
A termékeinkben tisztasón és tisztított vízen kívűl semmilyen adalékanyag, erjedésgátló tartósítószer nincs és nem is hőkezelt, ezért felbontás előtt is hűtőben szükséges mindet tárolni.
Müller Ildikó családi gazdaságában termelik a hozzávalót, bio minősítésünk nincs, de gazdaságukban csak biogazdálkodásban ajánlott növényvédőszereket alkalmazunk, amiket legtöbbször maguk készítenek (csalán, tormalevél, kamilla, zsurló stb.)
Előfordul, hogy az üvegek kinyitásakor pezsgést vagy a beltartalom intenzív kicsordulását tapasztaljuk. Ez nem a MEGROMLÁS és MEGFORRÁS jele, hanem a tejsavbaktériumok tevékenységéből adódik, mert nincsenek lefojtva semmilyen erjedésgátlóval és adalékanyaggal. A tejsavbaktériumok szaporodásuk során szénsavat termelnek, ebből következik a kicsit “szúrós” íz és a túlnyomás az üvegekben. Az üvegeket igyekszem csurig tölteni, hogy ne maradhasson benne levegő, így tartható el biztonságosan. Ez a jelenség ritkábban, de előfordulhat abban az esetben is, ha hűtőben tároljuk. Amint kiveszünk valamennyit az üvegből, lecsitul ez a folyamat. Az erjedés a hűtőben sem áll le, csak nagyon lassan, alacsonyabb szinten folyik tovább. Ezért ízváltozás is tapasztalható. Ha azt látjuk, hogy a zárófedél kicsit púpos, akkor tegyük egy tálcára az üveget kinyitás előtt, az esetlegesen kicsorduló tartalmat is el lehet fogyasztani.
FONTOS! felbontás előtt is hűtőben szükséges tárolni!