Kiváló sűrítőszer.
Nagyon alacsony energiatartalmú.
Íztelen és szagtalan – így széleskörben felhasználható.
Összetevők: konjakliszt (E425)
Szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Az Amorphophallus konjak sok más néven ismert, például elefántláb, kígyónövény vagy konnyaku, amelyek a valóságban mind ugyanarra utalnak: egy hosszúkás központi szárból álló, nagy levelekkel rendelkező, egzotikus ázsiai növényre. A lisztet a növény gyökerének őrlésével állítják elő. Az ázsiai konyhában már régóta széleskörűen felhasználják számos étel állagának javítása érdekében.
Jelentőség, hatások: A konjak lisztnek nagyon alacsony az energia- és szénhidráttartalma, ami diétázóknak és cukorbetegeknek is ajánlhatóvá teszi. Vízben oldódó élelmi rostokban gazdag, ennek köszönhetően a bélben megduzzad és növeli a teltségérzetet. Ám ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot is fogyasszunk a konjak liszt mellé, mert csak így tudja kifejteni ezt a jótékony hatását.
Felhasználás: A konjak növény gyökeréből állítják elő vízelvonással, őrléssel. Liszt, keményítő, zselatin helyettesítésére kiválóan alkalmas, például szószokba, levesekbe, lekvárokba, pudingba, gyümölcszselékbe stb.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 732 kJ / 175 kcal
Zsír: 0,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 0,1 g
- amelyből cukor: 0 g
Rost: 95 g
Fehérje: 1,1 g
Só: 0 g
Származási ország: Kína.