Gyermekkorodat idéző székelykáposzta
Ha egy tipikus magyar fogást ennél ebédre vagy vacsorára, akkor ezt az ételt imádni fogod. A klasszikus recepten azonban csavartunk egyet és a reform konyha jegyében pulykahússal és barna rizzsel készítjük. Ettől függetlenül az íze olyan lesz, mint gyermekkorodban – és garantáltan jól fogsz vele lakni.
TIPP: A klasszikus változathoz hasonlóan ezt is megbolondíthatod egy kis tejföllel és ehetsz mellé egy szelet friss kenyeret.
Összetevők: pulykacombfilé 32%, ivóvíz, vecsési savanyított káposzta 18% (fejes káposzta, étkezési só), vöröshagyma, paprika, barna rizs, sűrített paradicsom, kókuszolaj, barna rizsliszt, étkezési só, fűszerek, fokhagymapor, babérlevél
Nettó tömeg: 340g (1adag)
Átlagos tápérték 100g-ban 1 adagban
Energia (kJ/kcal) 464/111 1577/378
Zsír (g) 4,5 15,4
-amelyből telített zsírsavak (g) 3,0 10,1
Szénhidrát (g) 8,7 29,5
-amelyből cukrok (g) 1,7 5,7
Élelmi rost (g) 0,8 2,6
Fehérje (g) 7,8 26,5
Só (g) 1,2 4,0
Tárazz be pár üveggel! Legközelebb csak előkapod a polcról vagy a táskádból, 2 perc megmelegíteni és kész is a finom ebéd vagy vacsora, adalék, tartósítószer, tejtermék, glutén, tojás és hozzáadott cukor nélkül.
Elkészítési javaslat: A termék melegítés után azonnal fogyasztható. Az üveg tartalmát öntsük serpenyőbe és melegítsük fel tűzhelyen, vagy tányérra szedve helyezzük mikróhullámű sütőbe.
Hozzáadott cukor nélkül. Csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hűtve tárolandó és 1 napon belül elfogyasztandó.
Bontatlan állapotban hűtést nem igényel, hőkezeléssel készült termék.
A termék földimogyorót, dióféléket, mustár, szóját, zellert és szezámmagot felhasználó üzemben készült.