Blog
Fodros kel
Fodros avagy leveles kel: a "szuperélelmiszerek" egyik koronázatlan királynője. A többség smoothie-ként fogyasztja, össze lehet turmixolni sima vízzel, de kókusz- vagy mandulatejjel, almával, piros bogyós gyümölcsökkel, uborkával, citrom vagy lime levével is. Finom levesbe, főzelék, pesto, saláta készíthető belőle.
Az ókori Görögországból terjedt el, s míg világszerte számtalan helyen népszerű, nálunk a legtöbben nem ismerik, és beszerezni sem könnyű. A többség smoothie-ként fogyasztja, össze lehet turmixolni sima vízzel, de kókusz- vagy mandulatejjel, almával, piros bogyós gyümölcsökkel, uborkával, citrom vagy lime levével is. Finom levesbe, főzelék, pesto, saláta készíthető belőle. Antioxidáns, immunerősítő és méregtelenítő, ásványi anyagokban, vitaminokban, nyomelemekben gazdagabb ugyancsak egészséges csapattársainál, vastartalma 7-szerese a kelkáposztáénak, ráadásul természetes volta miatt sokkal több hasznosul belőle. Magas hőfokon és fagyasztva is megőrzi tápanyagainak nagy részét.
Hétfőnként 14h-ig rendelhető csütörtökre.